Gouden Schoen: Huntelaar raakt verder achterop bij Ronaldo

Klaas-Jan Huntelaar was erop gebrand zijn tweede positie in de Gouden Schoen-rangschikking te verstevigen, maar zag z’n plannen gisteren in Groningen letterlijk in rook opgaan doordat het duel tegen FC Groningen werd afgelast. Huntelaar blijft tweede met 48 punten. Koploper Cristiano Ronaldo van Manchester United trof één keer doel en neemt zo goed als zeker de trofee van Francesco Totti over. Om de Portugees in te halen, zal Huntelaar tegen FC Groningen en Heracles Almelo minimaal zes doelpunten moeten maken en mag Ronaldo in de resterende duels van United niet meer scoren.

Stand Gouden Schoen:
1. Cristiano Ronaldo (Manchester United) – 28 goals, 56 punten
2. Klaas-Jan Huntelaar (Ajax) – 32 goals, 48 punten
3. Fabiano (Sevilla) – 23 goals, 46 punten
4. Fernando Torres (Liverpool) – 22 goals, 44 punten
5. Emmanuel Adebayor (Arsenal) – 20 goals, 40 punten

Related posts