Davids: ‘Ajax heeft recht op reglementaire zege op FC Groningen; niet meer verantwoord hier te spelen’

Van de Ajax-spelers was aanvoerder Edgar Davids het meest uitgesproken in zijn mening over het verplaatsen van het duel Groningen-Ajax naar aanstaande woensdag. De Ajax-bus was bij aankomst al omringd door agressieve Groningen-fans en daarna konden de Ajacieden aanvankelijk hun kleedkamer niet in omdat een tussendeur op slot zat. Daardoor moesten zij een eind omlopen. Davids in het Algemeen Dagblad: “Ik vind dat we als Ajax benadeeld zijn. We hebben recht op een reglementaire 3-0 zege. Ik vind het niet meer verantwoord hier te spelen.”

Ajax heeft de reglementen inmiddels uitgeplozen, aldus het AD, omdat de club eigenlijk niet meer in Groningen wil spelen. Uit de reglementen blijkt dat ook als FC Groningen schuldig wordt bevonden, het bestuur Betaald Voetbal beslist over het doorgaan van de wedstrijd. Zoals bekend heeft men in Zeist geen ballen. De KNVB zou er juist op aandringen dat het duel hoe dan ook gespeeld wordt.

Pallets
De UEFA zou wel raad weten met zo’n geval als het een Europese wedstrijd betrof. Dat Groningen schuld heeft is duidelijk: De pallets met duizenden ongeimprigneerde pleerollen werden met goedkeuring van de Groningse club vooraf in het stadion gelegd. De brandweer werd niet om advies gevraagd: Hoe onprofessioneel kun je zijn? De KNVB heeft de wedstrijd nu gezet op woensdagavond aanvang 19:30uur.

Ajax moet woensdag winnen van de ploeg van Ron Jans. Als de Ajacieden punten morsen, is PSV verzekerd van de vierde Eindhovense landstitel op rij. Mocht Ajax wel winnen, komt het opnieuw aan op de laatste speeldag. PSV moet dan minimaal een punt halen tegen Vitesse, terwijl Ajax een overwinning moet boeken op Heracles Almelo.

Related posts