Shota Arveladze stopt er mee maar is geen afscheid in stijl gegund

Shota Arveladze beëindigt na dit seizoen zijn profloopbaan. Voor de 35-jarige Georgiër is het bepaald geen afscheid in stijl geworden. Waar hij zelf hoopte nog één jaar te vlammen in de Primera División, stond Arveladze bijna het gehele seizoen buitenspel met een blessure. Arveladze, momenteel onder contract bij het Spaanse Levante, maakte zijn besluit vrijdag in Valencia bekend.

Vanwege een knieblessure maakte Arveladze pas onlangs zijn debuut voor Levante, dat vrijwel zeker gaat degraderen uit de Primera División. De Georgiër kwam vooralsnog niet verder dan twee invalbeurten.

Arveladze maakte in Nederland naam bij Ajax en AZ. In de zomer van 1997 streek hij neer in Amsterdam, waar hij 54 keer scoorde in 97 competitiewedstrijden Na een verblijf bij Glasgow Rangers haalde Louis van Gaal de spits in 2005 terug naar Nederland bij AZ. Voor de Alkmaarders was hij 36 keer trefzeker in zestig competitieduels. Arveladze maakte er nooit een geheim van dat niet AZ, Glasgow maar Ajax ZIJN club bleef (zie eerdere bericht).
Shota; bedankt voor de vele onvergetelijke momenten!Related posts