Schilder sluit buitenland niet uit

Bij Robbert Schilder overheerst een gevoel van opluchting nu hij van Ajax te horen heeft gekregen dat de club niet met hem verder wil. “Ik ben blij dat ik nu duidelijkheid heb”, zegt de aan Heracles Almelo verhuurde middenvelder in Het Parool. “Van Geel zei dat hij met de nieuwe technische staf heeft overlegd over mijn positie en dat de club mee wil werken aan een transfer.”

Schilder wil nu afwachten of er behalve Heracles nog meer clubs in hem geïnteresseerd zijn. Tot twee keer toe werd hij verhuurd aan de Almelose eredivisionist. Aan dat gependel komt nu een einde. “Als je jong bent wil je voetballen, geen gezeik”, aldus Schilder stellig. Heracles heeft al meerdere pogingen ondernomen om Schilder definitief in te lijven, maar het laatste bod was voor Ajax onacceptabel.

De 21-jarige linkspoot weet dan ook nog niet of hij zijn loopbaan in Overijssel voortzet. “Ik wil de juiste keuze maken. Ik heb de intentie om een paar jaar voor één club te spelen. Ik wil beter worden als voetballer en om je te ontwikkelen is een stabiele omgeving nodig.” Een overgang naar het buitenland hoort wat Schilder betreft tot de mogelijkheden. “Het heeft niet mijn voorkeur, maar ik sluit het niet uit.”

Related posts