Na Kuffour nu ook juiste leeftijd ex-Ajacied Nwanko Kanu ter discussie

Nadat onlangs in diverse media de juiste leeftijd van de door Ajax van AS Roma gehuurde Samuel Kuffour ter discussie stond (zie bericht) houdt nu eenzelfde discussie de Engelse pers al enkele dagen in de ban. Is de Nigeriaanse aanvaller van Portsmouth nu ouder dan de 31 jaar die hij beweert te zijn? Men spreekt zelfs van 40 jaar, zo meldt Sportwereld.

Daarmee zou de oud-Ajacied de oudste speler zijn die de FA Cup-finale speelt sinds de 39-jarige doelman van Arsenal, David Seaman. Afgelopen weekend schoot de dertiger (of is het nu veertiger?) Portsmouth nog naar zijn eerste FA Cup-finale in 69 jaar.

Het fenomeen van Afrikanen die zich jonger voordoen dan ze in werkelijkheid zijn, is al langer bekend in de voetbalwereld. Clubs organiseren vaak tests op haar, huid en beenderen om een relatief nauwkeurige ouderdom te bepalen.

Kanu heeft deze tests nooit ondergaan. Het nadeel voor de spits is dat hij slechts eenjarige contracten kan krijgen, aangezien hij een bepaalde leeftijdsgrens heeft overschreden. Kanu zelf houdt zich over zijn leeftijd op de vlakte.

Related posts