Initiatief voor stage Bergkamp kwam van Van Basten

Op Ajax.nl liet Marco van Basten weten dat hij Bergkamp uitnodigde voor de stage nadat hij hoorde dat de voormalig Ajacied zich had aangemeld voor de trainerscursus. “Ik heb Dennis een paar weken geleden gebeld want ik was benieuwd hoe het met hem ging en ik wilde weten of hij wellicht iets voor Ajax zou kunnen betekenen, in welke vorm dan ook. Het is belangrijk om bij Ajax met zoveel mogelijk kwaliteit aan de gang te gaan en dat Dennis kwaliteiten heeft, is duidelijk.

Uit het gesprek bleek dat Dennis naar Nederland zou komen en dat hij zich zou opgeven voor de trainerscursus. Onderdeel van die cursus is dat de deelnemers stage lopen. Ik heb hem een stageplaats aangeboden en dat leek hem wel wat. Ik hoop en verwacht dat dit goed is voor Ajax en voor Dennis. Ik denk dat hij spelers beter kan maken. Zijn aanwezigheid heeft impact op de spelersgroep. Voor Ajax is het ook in bredere zin goed dat iemand als Dennis bij de club betrokken is. Dennis kan bij Ajax ontdekken hoe hij het vindt om in een andere rol op het veld te staan.”

Related posts