Heitinga goed op weg naar titel ‘Voetballer van het jaar’

Twee speelronden voor het einde van het seizoen lijkt John Heitinga af te stevenen op de titel: ‘Voetballer van het jaar’. Afgelopen weekend kreeg Heitinga voor zijn prestaties in het duel tegen De Graafschap een 8 als cijfer van de rapporteur. PSV-doelman Heurelho Gomes kreeg voor zijn optreden in het duel van de lampjes tegen Heracles thuis ‘slechts’ een 7 waardoor de voorsprong avn Heitinga op nummer twee Gomes nu twee punten. Gomes liep op zijn beurt weer iets verder weg van nummer drie Danijel Pranjic van SC Heerenveen.

De grootste sprong maakte de huidige topscorer van de eredivisie, met inmiddels 32 doelpunten; Klaas Jan Huntelaar, die tegen De Graafschap opniew drie keer wist te scoren. De heren rapporteurs zijn inmiddels ook kennelijk wakker geschrokken uit hun winterslaap en beloonde de spits eindelijk eens behoorlijk: met een acht. De Ajax-spits, vorige week nog op een belachelijke 35 plaats, steeg nu naar een nog steeds voor zijn vertoonde prestaties veel te lage 22e plaats.

Related posts