Directeur Arena overlegt met Ajax over kunstgras

Directeur Henk Markerink van de Amsterdam Arena gaat binnenkort om de tafel met technisch directeur Martin van Geel van Ajax om te overleggen of kunstgras een optie is, zo meldt Sportweek zojuist. De nieuwe trainer Marco van Basten, geen voorstander van een kunstmatige ondergrond, opperde tijdens zijn officiële presentatie om op kunstgras te gaan spelen. Tijdens bezoekjes aan de Arena was hem de slechte staat van het veld opgevallen.

‘We moeten een beleidsplan maken voor de komende jaren,’ zegt Markerink in Ajax Life. ‘Kunstgras is wat mij betreft zeker bespreekbaar.’ Ajax heeft de zeggenschap of er kunstgras in de Arena komt of niet. ‘We hebben met alle trainers van Ajax gepraat, en iedereen had een andere mening,’ herinnert Markerink zich. ‘Louis van Gaal en Co Adriaanse zagen er wel wat in, maar Ruud Krol en Jan Wouters waren bijvoorbeeld fel tegen.’

Related posts