Dennis Bergkamp op stage bij Ajax

Dennis Bergkamp gaat in het kader van zijn trainerscursus stage lopen bij Ajax. Dat meldt zijn zaakwaarnemer Rob Jansen donderdag tegenover Voetbal International. Bergkamp meldde zich deze week aan voor de cursus coach betaald voetbal. De 79-voudig international kan direct instromen voor de hoogste trainersopleiding omdat hij voldoet aan de criteria die de KNVB heeft opgesteld voor voormalige topspelers. Jansen spreekt echter tegen dat zijn cliënt ook daadwerkelijk als trainer aan de slag wil. “Blijkbaar is een inschrijving al voldoende om die conclusie te trekken. Dennis gaat de cursus doen, op stage bij Ajax en dan ziet hij wel weer verder.”

De oud-aanvaller nam in 2006 afscheid als voetballer, na een fraaie loopbaan als aanvaller die hem langs Ajax, Internazionale en Arsenal voerde. De finale van de Champions League tussen Arsenal en Barcelona was zijn laatste officiële wedstrijd, hoewel hij op de bank bleef.

Op 22 juli 2006 was er nog een huldigingsduel in het op die dag geopende Emirates Stadium. Bergkamp verdween daarna in de anonimiteit.

Related posts