Ajax A1 verslaat A1 PSV en bereikt bekerfinale tegen Heerenveen A1

Ajax A1 heeft de finale bereikt van het bekertoernooi voor A-junioren ten kosste van de leeftijdsgenoten van PSV. Nadat beide partijen in de reguliere speeltijd op de Herdgang niet tot scoren waren gekomen won de ploeg van trainer Sonny Silooy na strafschoppen.

Die strafschoppenreeks zorgde in elk geval voor spanning. De eerste serie penalty’s bracht geen beslissing; PSV en Ajax behielden de balans. Doelman Sergio Padt deed in de tweede reeks prima werk door een strafschop te keren. Erixon Danso bracht de beslissing door de achtste Ajax-penalty feilloos te benutten.

Scheepsrecht
De finale, waarin sc Heerenveen A1 de tegenstander is, wordt op 7 juni afgewerkt. ,,We maken er zo een lekker lang seizoen van’’, aldus Silooy op Ajax.nl. ,,Finales zijn altijd leuk om te spelen. Het zijn dé wedstrijden waar je naar uitkijkt. De finale tegen Heerenveen is een mooi toetje voor de jongens.’’

Een tegenvaller was het uitvallen van Daley Blind. De verdediger kreeg de bal vol in het gezicht na een ongelukkige valpartij. Blind liep een hersenschudding op en is ongeveer twee weken uitgeschakeld. Ook Deniz Aslan en Tom Overtoom liepen lichte blessures op. De drie Ajacieden zijn normaal gesproken tijdig fit voor de bekerfinale. Silooy: ,,We hebben dit seizoen twee keer tegen Heerenveen gespeeld en beide duels verloren. Drie keer wordt scheepsrecht.’’

Opstelling Ajax A1:
Padt; Aslan, Alderweireld, Blind (81. Lachman), Huijsman; Tillema (46. Zeegelaar), Olijve, Overtoom (78. Resida); Lazic (59. Antonia), Jongebloet (46. Danso) en Schell.

Bron: Ajax.nl

Related posts