Zowel Heitinga als Robben lyrisch over Huntelaar

Arjen Robben ziet Klaas-Jan Huntelaar graag komen naar Real Madrid, zo meldt Robben in een interview met de Spaanse krant AS: ‘Huntelaar is heel goed, een echte aanvaller. Hij presteert uitstekend in Nederland, al is het lastig om de Nederlandse met de Spaanse competitie te vergelijken. Ik ken Huntelaar goed. Toen ik in het eerste van PSV speelde, behoorde hij tot de selectie van het tweede. Nu speelt hij voor een grote club waarvoor hij veel goals maakt en zit hij in het Nederlands elftal.’

Ook ploeggenoot John Heitinga is zeer lovend over zijn collega Huntelaar. “Hij loopt nu één op één. Dat is echt fantastisch”, aldus de verdediger tegenover Elf Voetbal. “Als je die jongen op de training meemaakt: ongelofelijk. Er gaat nooit een bal over of naast het doel. En als je ziet hoe hij vrij loopt. Ik heb veel spitsen meegemaakt, maar slechts weinig hadden zo’n neusje voor de goal als hij dat heeft. Indrukwekkend. Hoe Ajax zijn vertrek gaat opvangen? Volgens mij is hij nog niet weg. Dus daar kan ik geen uitspraken over doen.”

Ook Real Madrid-coach Bernd Schuster meldde enkele weken geleden in Sportweek dat hij gecharmeerd is van Huntelaar: “Hij past wat mij betreft in het rijtje Cruijff, Van Basten, Van Nistelrooy. Hij is het type spits dat elke club zich wenst. Beweeglijk en doeltreffend tegelijk. Met het oog op volgend seizoen komt hij zeker in mijn plannen voor.”

Related posts