Vertonghen: ‘Ajax op zowat iedere positie beter dan PSV’

In de nieuwe Sportweek deze week een openhartige interview met Jan Vertonghen. Hieronder enkele uitspraken uit de interviews die verslaggever Bart Vlietstra met Vertonghen had. “Eigenlijk zijn wij beter dan PSV. Dat hebben we daar laten zien … Ze zullen nu wel kampioen worden. Eigenlijk is het ongelooflijk. Afellay is de beste speler op de Nederlandse velden. Voor de rest vind ik ons op zowat elke positie beter. Met alle respect; maar als je de verdedigers van PSV één voor één bekijkt, dan zou misschien alleen Salcido bij ons aanspraak kunnen maken op een vaste plaats. Veel mensen hebben het over Aissati. Maar hoeveel heeft hij nou gespeeld dit seizoen?”

Ook gaat Vertonghen in op het mogelijke afscheid van Edgar Davids bij Ajax: “Er wordt Edgar Davids verweten dat hij voetballend niet meer brengt wat hij kón brengen. Nou, alleen al door zijn coaching trekt hij de andere tien mee, hij is nog steeds superbelangrijk. Ik zou graag zien dat hij doorgaat. Nee, ik heb hem dat nog niet laten weten. Weet ook niet of anderen dat gedaan hebben. Misschien is het goed om dat te doen. Een signaal aan hem geven vanuit de spelersgroep. Edgar kunnen we volgend seizoen nog heel goed gebruiken.”

Related posts