FC Groningen vreest spreekkoren eigen aanhang tijdens duel tegen Ajax

Als Ajax op bezoek komt in den landen dan is dat altijd iets speciaals. Ook onder de supporters van FC Groningen leeft de wedstrijd tegen de Amsterdammers van aanstaande zondag enorm. De Groningse-fans zijn op zijn zachtst ‘niet blij’ met de transfers van de ex-Groningers Luis Suarez, Bruno Silva en Rasmun Lindgren naar Ajax. Afgelopen week hebben een aantal Groningse fans zelfs een shirtje aangeschaft met de o zo originele tekst ‘110% anti-Ajax’ (zie eerdere bericht).

Ondanks het feit dat er zondag niets meer op het spel staat voor FC Groningen, kijkt de clubleiding van de Noorderlingen met angst en beven uit naar de confrontatie met Ajax. FC Groningen is bang voor kwetsende spreekkoren die de club veel schade kunnen gaan berokkenen. De clubleiding voerde vorige week al overleg met een groep supporters en algemeen directeur Hans Nijland deed maandagmiddag een oproep aan iedereen om zijn of haar emoties onder controle te houden.

“Wij roepen iedereen dan ook op alle energie te steken in het aanmoedigen van de eigen ploeg. Bij verbaal geweld, maar ook bij het gooien van voorwerpen, zullen wij ons genoodzaakt zien in te grijpen. Wij hopen dat het niet zover zal komen en dat het een sportieve middag wordt,” zegt Nijland in Het Dagblad van het Noorden.

Bron: Goal.com

Related posts