Colin gerust gesteld: Nieuwe technische staf wil hem echt een kans geven

Ajax heef Jurgen Colin in een gesprek gerust gesteld. De club lichtte onlangs de eenzijdige optie in zijn contract, waardoor hij tot medio 2010 onder contract staat bij de Amsterdammers. Omdat hij vooral op de bank of tribune zit bij Ajax, stelden Colin en zijn zaakwaarnemer Hakim Slimani vraagtekens bij de reden voor de contractverlenging. Het duo dacht er even aan dat Ajax het contract alleen maar wilde verlengen, zodat ze hem deze zomer zouden kunnen verkopen. “Maar daar is echt geen sprake van, het zijn echt sportieve redenen”, zegt Slimani in Voetbal International. “Omdat Jurgen dit seizoen vaak op de tribune zit, hadden we twijfels bij de intenties van Ajax, maar in het gesprek werd duidelijk dat de optie is gelicht op advies van de nieuwe technische staf.”

Volgend seizoen neemt Marco van Basten de taken van interim-trainer Adrie Koster. De huidige bondscoach van het Nederlands Elftal zou het wel zien zitten in de rechtsback. “Marco van Basten, John van ’t Schip, en Rob Witsche herinneren zich volgens technisch directeur de Colin van PSV en NAC Breda nog goed. Ze denken dat hij dat niveau nog steeds in zich heeft en willen hem graag een echte kans geven dat te tonen. Voor ons zegt dat voldoende.”

Related posts