AD: ‘Uri Coronel wordt voorgedragen als nieuwe voorzitter, ledenraad beslist’

Uri Coronel wordt binnenkort officieel zal worden voorgedragen als nieuwe voorzitter van Ajax, zo meldt het Algemeen Dagblad. Op dit moment wordt gezocht naar een geschikte datum voor een bijeenkomst van de ledenraad die over de voordracht een beslissing zal moeten nemen.

In zijn rapportage adviseert de commissie-Coronel ondermeer een ander bestuursmodel voor de NV Ajax. Met de directie nadrukkelijker als gezicht naar buiten uit en de raad van commissarissen op grotere afstand. Die raad van commissarissen zou Coronel straks als voorzitter moeten gaan leiden. De zoektocht naar een nieuw bestuur werd geleid door een team van Ajax-leden onder leiding van Cor van Eijden. Dat hij zelf ook kandidaat is voor een bestuursfunctie wil Van Eijden bevestigen noch ontkennen.
Related posts