Veel interesse voor Urzaíz, Feyenoord waarschijnlijk ook wel geïnteresseerd ;-)

Bij Ajax heeft Ismael Urzaíz niet veel potten kunnen breken, maar een aantal clubs heeft belangstelling getoond voor de aanvaller die aan het einde van het seizoen uit Amsterdam vertrekt. Dat meldt technisch directeur Martin van Geel op de website. Urzaíz kwam afgelopen zomer over van Athletic de Bilbao, waarvoor hij in 366 wedstrijden liefst 115 keer had gescoord. Bij Ajax bleef zijn inbreng beperkt tot drie invalbeurten. Onder coach Adrie Koster, die begin oktober de taken overnam van Henk ten Cate, kwam de Spanjaard nog helemaal niet aan spelen toe.

“We hebben Ismael afgelopen zomer gehaald als échte pinchhitter, iemand die oorlog maakt in het zestienmetergebied als een wedstrijd op slot zit”, vertelt Van Geel. “Helaas is het er bij Ajax niet echt uitgekomen. Enerzijds omdat er te weinig duels waren waarin hij zijn kwaliteiten kon tonen en anderzijds omdat hij er niet in slaagde de technische staf te overtuigen.”

“Ismael heeft een contract voor één seizoen en in goed overleg hebben we besloten dat niet te verlengen. Hij gaf ook zelf aan graag terug te willen naar Spanje. Het is nog onduidelijk wat hij nu gaat doen, maar hij schijnt wel in de belangstelling te staan van een aantal clubs”, aldus het bestuurslid.

Wat Urzaiz gaat doen als hij Amsterdam verlaat, weet hij zelf echter nog niet. Misschien plakt hij nog een jaartje aan zijn imposante carrière vast. Real Murcia schijnt interesse te hebben en naar verluidt is ook feyenoord zeer geinteresseerd, zo hebben wij vernomen! 😉 Misschien is Ajax de laatste club geweest waar hij als voetballer actief is. “Voetbal is mijn leven. Ik hou van mijn werk, maar ik weet nu nog niet hoe mijn toekomst er uitziet.”

Van Basten
De Spanjaard betreurt dat hij niet met Van Basten gaat samenwerken. “Als jonge jongen had ik twee idolen: Marco van Basten en Ruud Gullit. Ik bewonderde die twee meer dan de Spaanse aanvallers. In mijn ogen was Van Basten de beste spits van de wereld. Ik heb helaas nooit tegen hem gespeeld, ik was net profvoetballer toen hij moest stoppen vanwege zijn enkelblessure.”

“Van Basten krijgt de komende jaren de tijd om Ajax weer op te bouwen. Dat is nodig want Ajax heeft nog wel een grote naam, maar is niet meer zo goed als in het verleden. Ik hoop dat het hem gaat lukken”, aldus Urzaíz.

Related posts