Huntelaar treedt toe tot select gezelschap van club van 100

Klaas-Jan Huntelaar behoort sinds zondag in het selectie gezelschap van voetballers met meer dan honderd doelpunten in de eredivisie achter hun naam. Door de drie treffers van de 24-jarige spits tegen De Graafschap heeft hij nu in totaal 102 doelpunten op het hoogste Nederlandse niveau gemaakt: 33 voor Heerenveen en 69 maal voor Ajax.

Dit seizoen loopt Huntelaar een op een: in 32 competitieduels scoorde hij 32 doelpunten. De spits is nog ver verwijderd van het Amsterdamse clubrecord van Henk Groot, die in het seizoen 1960/1961 41 keer doel trof.

Marco van Basten liet in het seizoen 1985/1986 als laatste speler van Ajax meer dan 35 competitietreffers noteren. Hij reikte toen tot 37 doelpunten en daarbij de kanttekening dat hij dat deed in slechts 26 duels!! Ajax speelt de komende weken in de reguliere competitie nog tegen FC Groningen (uit) en Heracles (thuis).

Related posts