Huntelaar loopt, ondanks oneerlijke strijd om Gouden schoen, in op Ronaldo

Klaas Jan Huntelaar maakt nog steeds kans om Europees topscorer van het seizoen 2007/2008 te worden. De Ajacied, die zondag tegen De Graafschap drie keer scoorde, staat op een tweede plaats, nog zes punten achter op koploper Cristiano Ronaldo. Toch lijkt het bij voorbaat een ongelijke (lees oneerlijke) strijd.

Huntelaar heeft dit seizoen al 32 keer het net gevonden, Ronaldo scoorde in de Premier League inmiddels 27 keer voor Manchester United. De reden dat de Portugees international hoger staat is dat de Engelse competitie zwaarder wordt gerekend. Ronaldo’s doelpunten worden met twee vermenigvuldigd, die van Huntelaar met 1,5. Als reden hiervoor wordt gegeven dat dit een eerlijk klassement moet opleveren. Ronaldo neemt echter in Engeland ook de penalty’s. Huntelaar doet dat veelal niet bij Ajax. En eerlijk gezegd is een pingel een pingel, of ie nu in Nederland is of in engeland. Toch telt ie in Engeland ook voor twee en in Nederland maar voor anderhalf!

Wil Huntelaar de Gouden Schoen bemachtigen, dan zal hij nu vier goals moeten scoren om op gelijke hoogte te komen met Ronaldo. De ‘Mancunian’ heeft namelijk nog een oneerlijk voordeel: In Engeland spelen ze namelijk 38 duels en in Nederland maar 34. Daardoor heeft Ronalde nog vijf duels te gaan om zijn score op te krikken en Huntelaar nog maar twee.

Related posts