‘Mevrouw Ooijer staat overgang Andre naar Ajax in de weg’

In de zoektocht naar een geschikte opvolger voor de naar Atlético Madrid vertrekkende John Heitinga passeren de laatste dagen allerlei namen. Ook Andre Ooijer werd al eerder dit jaar, tijdens de winterstop in verband gebracht met Ajax (zie eerdere berichten onderaan dit artikel). Volgens Frank de Boer, volgend jaar trainer van Ajax A1, is André Ooijer (33) de ideale opvolger voor Heitinga. Dat zegt De Boer in het gratis dagblad DAG.

“Hij brengt veel ervaring met zich mee”, aldus De Boer over de international, die momenteel voor Blackburn Rovers uitkomt. “Bovendien is hij een Amsterdammer en ligt hij goed in de groep. Maar ik heb begrepen dat zijn vrouw niet staat te springen als hij bij Ajax tekent”, vervolgt De Boer. Zijn vrouw is Joyce vd Kerkhof. Inderdaad: …..de dochter van oud-voetballer Willy van de Kerkhof! Vandaar!

Bron: AjaxOnline.nl

Aanvullende info:
Tijdens het seizoen 1986/1987 werd Ooijer in de jeugdopleiding van Ajax genomen. Omdat een doorbraak uitbleef, vertrok Ooijer in 1994 op huurbasis naar het nabij gelegen FC Volendam, waar hij in het seizoen 1994/1995 32 wedstrijden op het hoogste niveau speelde. Hij maakte daarin 4 doelpunten. Daarna transferde hij al snel naar Roda JC, waar hij 2 en een half seizoen verbleef. In de winterstop van seizoen 1997/1998 kocht PSV Ooijer voor €450.000,-. Tot 2006/07 speelde hij bij de Eindhovense formatie. André Ooijer is getrouwd met Joyce van de Kerkhof, de dochter van oud-voetballer Willy van de Kerkhof, waar hij een dochter mee heeft: Demi.
Bron: Wikipedia

Zie ook eerdere berichten:
03-12-2008: ‘Ajax praat vandaag danwel morgen met Ooijer’
01-12-2008: Ook overige media melden (nu pas!) interesse Ajax in Ooijer
14-11-2007: Ajax en feyenoord in de markt voor Andre Ooijer?

Related posts