‘Ajax wil Uri Coronel als nieuwe voorzitter’

Ajax ziet in Uri Coronel de ideale kandidaat om het voorzitterschap van John Jaakke over te nemen. De Amsterdamse club en het ex-bestuurslid hebben al enkele gesprekken gevoerd. Dat weet een ‘betrouwbare bron’ van de website Goal.com te vertellen.

De afgelopen maanden werden vooral de namen van Leo van Wijk (vice-president van Air France-KLM) en oud-speler Keje Molenaar als mogelijke kandidaten voor de functie van het voorzitterschap genoemd. Ajax ziet ere-lid Uri Coronel echter als de ideale kandidaat om vanaf 1 juli de functie van John Jaakke over te nemen.

In een reactie tegenover Goal.com ontkent Coronel in eerste instantie dat hij in de race is voor het voorzitterschap. “Volgens mij is er geen race,” aldus Coronel vanochtend. “Ik heb het in ieder geval nog niet gehoord.” Tegelijkertijd houdt hij de optie wel open: “Ik zeg niet op voorhand dat het absoluut onmogelijk is.”

Coronel was de afgelopen maanden volop in het nieuws rondom de Amsterdamse club. Het erelid werd aangesteld als voorzitter van een commissie die het voetbaltechnische en bestuurlijke beleid van de afgelopen tien jaar moest analyseren. In het rapport dat de ‘Commissie-Coronel’ daaropvolgend naar buiten bracht, werden algemeen directeur Maarten Fontein en technisch directeur Martin van Geel hevig onder vuur genomen. Fontein pakte zijn spullen en ook voorzitter John Jaakke kondigde zijn vertrek aan. Van Geel is de enige die schadevrij door de ‘rapportperiode’ is gekomen.

Lang werd er echter niet naar het rapport omgekeken: twee dagen na de presentatie van het rapport nam Johan Cruijff het bestuurlijke heft in handen tijdens de ledenvergadering. ‘El Salvador’ keerde Ajax echter na drie weken al weer de rug toe vanwege een verschil van inzicht met aanstaand Ajax-coach Marco van Basten.

Related posts