Real-trainer Schuster: ‘Huntelaar is kloon van Van Basten’

De lokroep van Real Madrid naar Klaas-Jan Huntelaar wordt steeds sterker. Trainer Bernd Schuster gooide er in de Spaanse media nog een schepje bovenop door de Ajax-spits te vergelijken met Marco van Basten. “Huntelaar is een kloon van Marco van Basten”, aldus de Duitser in het Spaanse AS. “Zijn manier van bewegen, het schieten met beide benen en zijn kopkracht, het lijkt wel alsof ze in een laboratorium een kloon hebben gemaakt.” Ook vergelijkt Schuster Huntelaar met Ruud van Nistelrooy.

Schuster verwacht niet dat Huntelaar een lange acclimatisatieperiode nodig heeft, mocht het komen tot een transfer. ‘Het grote voordeel is dat deze spelers (waarmee Schuster Van Basten en Van Nistelrooy erbij betrekt, red.) een goede jeugdopleiding hebben genoten. Ze leren snel, het zijn goede professionals, ‘veilige’ aankopen.

Vorige week liet Schuster in Sportweek al weten dat Real Madrid geïnteresseerd is in de aanvalsleider van Ajax. “Huntelaar past wat mij betreft in het rijtje Cruijff, Van Basten, Van Nistelrooy. Hij is het type spits dat elke club zich wenst. Beweeglijk en doeltreffend tegelijk. Met het oog op volgend seizoen komt hij zeker in mijn plannen voor.”

Het contract van Huntelaar bij Ajax loopt medio 2010 af. Zaterdag tegen SC Heerenveen (2-4) scoorde de international z’n 98e en 99e eredivisietreffer.

Related posts