Column Ron Schiltmans: Waar Huntelaar gaat

De vraag is inmiddels allang niet meer óf Huntelaar weggaat, maar waarheen. Tenminste als je alle berichten mag geloven. Klaas Jan zelf hebben we natuurlijk nog niet gehoord, maar het lijkt wel alsof we met zijn allen hebben afgesproken dat we aan elkaar doorgeven waar hij zich wanneer ophoudt en met wie. Zondagavond schijnt hij naar Barcelona te zijn gevlogen. Tijd en vluchtnummer stonden zelfs op internet. Van daaruit vertrok hij met de hoge snelheidstrein naar Madrid. Zeggen ze. Vanuit Madrid ging hij vervolgens maandagavond incognito per ezel in galop richting Santander, om nog dezelfde nacht met speedboot via de grootste haven ter wereld Nederland weer aan te doen. Vanwege tijdgebrek mocht hij het laatste stukje naar Amsterdam met de Feyenoordhelikopter. Dat was zelfs voor de handlangers van Johan Derksen niet meer te volgen. Tijdens zijn afwezigheid is zijn woning snel als Big Brotherhuis omgebouwd en weten we inmiddels dat hij alleen op het toilet géén telefoon heeft. Tenzij er stiekem eentje achter de verjaardagskalender hangt. Daar lopen al weddenschappen over.

Er kan dus elk moment een transfer bekendgemaakt worden en dit zijn de momenten in het seizoen waar ik de meeste hekel aan heb. Vanwege de geruchten. Zeker als het over Klaas Jan Huntelaar gaat, één van de laatste redenen bij Ajax om nog naar het stadion te gaan. Iedereen roept wat en citeert vage websites. Wordt het Real Madrid of via Chelsea een jaartje PSV? Ook toneelvereniging AZ kan nog wel een scorende spits gebruiken en Scheringa heeft centen zat. Bovendien is bekend dat Klaas Jan een gevoelige jongen is en weten we sinds de eenakter van afgelopen weekend dat Louis van Gaal kan huilen op commando. Of wordt het tóch Real Madrid, maar wel nog…

Lees verder op: RonSchiltmans.nl

Related posts