Sulejmani: ‘Voorlopig zit ik hier goed. Ook volgend seizoen.’

Als het aan Miralem Sulejmani ligt speelt hij komend seizoen gewoon nog voor SC Heerenveen. De in vorm verkerende aanvaller wordt in verband gebracht met meerdere topclubs waarbij de naam Ajax steeds hartnekkiger genoemd wordt. De jongeling zelf zegt echter voorlopig nog niet weg te willen uit Friesland: ‘Ik ben nog niet uitgeleerd bij Heerenveen,’ aldus de speler maandag in het Friesch Dagblad.

‘Bovendien zijn hier alleen maar vriendelijke mensen,’ vervolgt de negentienjarige Serviër. ‘Natuurlijk is mijn einddoel een Europese topclub. Maar voorlopig zit ik hier goed. Ook volgend seizoen.’

Heerenveen-trainer Gertjan Verbeek voedde de speculaties zaterdag na afloop van het onderlinge treffen tussen Heerenveen en Ajax (2-4). De oefenmeester verklapte dat Sulejmani tien miljoen euro moet opbrengen en liet tevens weten dat de speler over een jaar of drie 25 miljoen waard zal zijn. Ook gaf Verbeek aan Ajax het advies mee Sulejmani te contracteren.

De Friese club reageert ontstemd op de uitlatingen van Verbeek. De scheidende oefenmeester moet zich niet bemoeien met transfers en al helemaal geen verkoopbedragen noemen, vindt directeur Yme Kuiper. “Ik hoorde Verbeek ook vertellen dat Sulejmani tien miljoen euro moet kosten. Daar was mij dus helemaal niets van bekend. Dit vind ik buiten de orde. Ik heb nog niet met hem gesproken, maar zal hem de komende week er zeker over aanspreken. Het is niet aan een trainer om mededelingen te doen over transfersommen.”

Zie ook eerdere berichten:
31-02-2008: ‘Sulejmani inderdaad in beeld bij Ajax’ maar talent zelf er helemaal niet mee bezig
30-02-2008: Verbeek adviseert Ajax: ‘Ik zou Sulejmani meteen kopen, al kost ie 10 miljoen’
23-02-2008: Alweer een: ‘Ook Sulejmani had op dit moment bij Ajax kunnen spelen’
20-02-2008: Sulejmani niet naar Ajax, PSV of Feyenoord
13-02-2008: Heerenveen wil Sulejmani(19) snel langer vastleggen met Ajax, PSV en Feyenoord op het vinkentouw

Related posts