Groenendijk snapt niets van Ajax: ‘Dit verdien ik niet’

Alfons Groenendijk snapt niets van de beleidsmakers bij Ajax. De coach kreeg deze week te horen dat hij geen nieuw contract aangeboden krijgt (zie eerdere bericht)., maar vraagt zich af waarom. “Blijkbaar is goed werk leveren niet voldoende om bij Ajax een nieuw contract te krijgen”, foetert hij in Voetbal International.

“Ik vraag me af welke criteria er zijn gehanteerd”, bromt de oud-middenvelder, die tussen 1991 en 1993 als speler onder contract stond bij Ajax.

Groenendijk vindt dat hij goed werk verricht heeft bij Ajax. “Drie jaar geleden begon ik als trainer bij de A-jeugd. Zeven spelers waarmee ik in die periode werkte, onder wie Gregory van der Wiel, Siem de Jong en Jan Vertonghen zitten nu bij de A-selectie. Van der Wiel wilde stoppen met voetbal, hij zat helemaal kapot omdat Ajax hem had verhuurd aan Haarlem. Ik ben met hem aan de slag gegaan en inmiddels is zijn contract twee keer opengebroken en is hij volgens kenners een vermogen waard. Ik geef dit voorbeeld omdat ik weet dat die jongens vinden dat ik goed werk lever.”

“Ik vind dat ik dit vertrek niet verdien”, besluit Groenendijk. “Ze zeggen dat dit echter niet mogelijk is omdat daar mensen met doorlopende contracten zitten. Volgens mij is kwaliteit echter belangrijker dan een doorlopend contract. Blijkbaar is goed werk leveren niet voldoende om bij Ajax een nieuw contract te krijgen.”

Bron: FCUpdate.nl

Related posts