Van Basten vist achter het net voor Sebastian Prödl

Voor vele voetballers was de naam van Sebastian Prödl voor aanvang van Oostenrijk-Nederland nog een onbekende, maar dit gold niet voor Marco van Basten. De bondscoach informeerde een dag voor de interland of de verdediger een aanwinst zou kunnen zijn voor Ajax. Van Basten kreeg echter te horen dat hij te laat was. De 20-jarige verdediger van Sturm Graz, die uiteindelijk twee keer zou scoren tegen Oranje, verkast komende zomer voor drie miljoen euro naar Werder Bremen. Van Basten bleek hier nog niet van op de hoogte. Een dag voor de interland informeerde de trainer bij de Oostenrijkse Ajax-scout Felix Gasselich of Prödl naar Ajax zou kunnen komen, zo schrijft Kurier.

Van Basten zal zodoende op zoek moeten naar een andere verdediger die de taken van John Heitinga zou kunnen overnemen: Prödl voetbalt vanaf volgend jaar in de Duitse Bundesliga. De international is bezig aan zijn tweede seizoen bij Sturm Graz en speelde tot dusver veertig competitieduels voor de Oostenrijkse topclub.

Related posts