Verbeek adviseert Ajax: ‘Ik zou Sulejmani meteen kopen, al kost ie 10 miljoen’

SC Heerenveen-speler Miralem Sulejmani was gisteravond de uitblinker aan de kant van de Friezen. De rappe aanvaller creëerde kans op kans voor zichzelf, maar trof vaker de paal dan het net. Desondanks ziet zijn trainer Gertjan Verbeek in hem een aanstaande topspeler. “Als ik Ajax was, zou ik het wel weten. Ik zou hem meteen kopen”, adviseerde de vertrekkende coach van de Friezen zijn tegenstander.

Verbeek noemde Ajax na afloop effectiever. “Ik vond dat het positiespel zelfs beter was. Maar het gaat uiteindelijk om wie de meeste doelpunten maakt. Uitblinker Sulejmani heeft misschien wel net zo veel kansen als heel Ajax gekregen. Hij had echter heel veel pech. Als ik Ajax was, zou ik het wel weten. Ik zou hem meteen kopen. Ook als kost hij 10 miljoen euro. Dat is hij dubbel en dik waard. Deze jongen is een topper en hoort in het rijtje Van Nistelrooij, Huntelaar. Hu most ie 10 miljoen, wellicht over 3, 4 jaar is dat 25 miljoen”

Chelsea
Ajax zal echter, als het Sulejmani wil, senl moeten handelen. Ook Hans Gillhaus was zaterdagavond aandachtig toeschouwer in het Abe Lenstra Stadion. De inmiddels 44-jarige voormalige international is tegenwoordig internationaal scout van Chelsea. Naar verluidt zat hij op de tribune voor Sulejmani en Huntelaar. Die laatste behoeft echter geen scouting van Chelsea; de trainer aldaar; Henk ten Cat, kent Klaas Jan van haver to gort.

Sulejmani is dit seizoen een van de revelaties in het soepel draaiende team uit Heerenveen. De pas 19-jarige Serviër maakte in zijn debuutjaar al veertien doelpunten in 31 wedstrijden.

Noppen of rubber
Ook had Verbeek nog een verklaring waarom Sulejmani in de eerste helft onzichtbaarder was dan in het tweede gedeelte: ‘De eerste helft speelde hij op rubber en de tweede op noppen. Die jongen is 19, ook dat moet hij nog leren.’

Zie ook eerdere berichten:
23-02-2008: Alweer een: ‘Ook Sulejmani had op dit moment bij Ajax kunnen spelen’
20-02-2008: Sulejmani niet naar Ajax, PSV of Feyenoord
13-02-2008: Heerenveen wil Sulejmani(19) snel langer vastleggen met Ajax, PSV en Feyenoord op het vinkentouw

Related posts