Groenendijk na dit seizoen weg bij Ajax

Alfons Groenendijk vertrekt na dit seizoen bij Ajax, dat kreeg de assistent-trainer vrijdag te horen van technisch directeur Martin van Geel. Groenendijk werkte drie jaar bij Ajax en had een aflopend contract.

De 43-jarige Groenendijk reageert teleurgesteld. ‘Erg jammer. Omdat ik steeds het gevoel had dat Ajax me graag wilde houden en ik eigenlijk alleen maar positieve geluiden hoorde over mijn werk. Maar kennelijk is dat inmiddels veranderd. Het hoe en waarom, de motivatie van Ajax, weet ik niet precies,’ aldus de geboren Leidenaar. ‘Ik had het goed naar m’n zin en denk dat ik ondanks alle hectiek altijd onverstoorbaar mijn werk heb gedaan.’

Groenendijk trad in 2005 bij Ajax in dienst als assistent-trainer van Jong Ajax. Na een jaar maakte hij de overstap naar het eerste elftal. In 1992 won Groenendijk als speler van Ajax de UEFA Cup.

Related posts