Defour verlengde contract maar lijkt alleen bij kampioenschap bij Standard te blijven

Onlangs verlengde Steven Defour zijn contract bij Standard Luik en daarmee leek de soap rond een transfer naar Ajax, waar jaren over gespeculeerd wordt, definitief ten einde. Ondanks zijn contractverlenging gaan Belgische media er echter nog steeds vanuit dat Defour komende zomer voor een transfer zal gaan. De middenvelder zelf lijkt nu ook aan te geven alleen in het geval van een kampioenschap te blijven in Luik.

“Luciano D’Onofrio beloofde mij op termijn een hele mooie club. Maar als wij ons kunnen plaatsen voor de voorronde van de Champions League, blijf ik minstens nog een seizoen”, aldus Defour. Met nog zes duels te gaan staat Standard Luik nu tien punten voor op achtervolger Club Brugge, de titel lonkt dus.

Acht miljoen
Of Ajax nog steeds trek heeft in Defour valt te bezien. Door de contractverlenging is de transfersom flink gestegen al zijn er geluiden dat er een gelimiteerde transfersom in het verbeterde contract van Defour is opgenomen waardoor hij voor zo’n 8 miljoen euro weg kan bij Luik.

Zie o.a. de eerdere berichten:
29 februari 2008: Transfer naar Ajax lijkt voor Defour na contractverlenging bij Standard Luik definitief ten einde’
20 januari 2008: Defour: ‘Ik ben op dit moment heel erg blij dat ik bij Ajax ben…., eeuh bij Standard.’
17 januari 2008: Ook Defour geeft aan dat hij misschien naar Ajax gaat
11 januari 2008: ‘Standard weigerde miljoenenbod Ajax op Defour’
5 januari 2008: Defour: ‘Ajax wilde ver gaan voor transfer’
5 januari 2008: Manager Steven Defour: ‘Contact met Ajax maar pas in de zomer praten’
16 augustus 2007: Defour mogelijk volgend seizoen alsnog naar Ajax
15 augustus 2007: Ook Steven Defour wijst Ajax de deur
7 oktober 2006: Ajax blijft Defour volgen en houdt telefonisch contact
11 juli 2006: Defour tekent bij Standard Luik
16 april 2006: Ajax dichtbij transfer van Steven Defour van Racing Genk

Related posts