Voorbeschouwing SC Heerenveen – Ajax: Play-offs halen enige dat nu telt!

Vanavond speelt Ajax in het Abe Lenstra stadion de competitiewedstrijd tegen SC Heerenveen. Inzet is het behalen van de play-offs en uiteindelijk het fel begeerde Chanmpions League voorronde-ticket bemachtigen. Het is de 16e keer dat beide teams tegenover elkaar staan in competitieverband in Heerenveen. De Friezen wonnen van de 15 eerdere edities er 5. Ajax won er 6 en dus eindigden er 4 in een gelijkspel.

SC Heerenveen is wederom aan een goed seizoen bezig. De club van coach Gertjan Verbeek staat slechts 3 punten achter op Ajax en won zijn laatste 3 duels. Vorige week werd tegen Roda JC een 1-3 achterstand omgebogen naar een 4-3 overwinning.

Bij Ajax zal men vertrouwen moeten putten uit de eerdere ontmoeting dit seizoen. Met 4-1 werden de Friezen destijds in de ArenA huiswaarts gestuurd. Wel is Heerenveen momenteel in goede doen, de laatste drie competitieduels sloten de Friezen winnend af.

Bij Ajax staan er een groot aantal spelers op scherp die bij een volgende gele kaart volgende week, thuis tegen De Graafschap, geschorst zullen zijn: Gabri (8), Bruno Silva (6), Johnny Heitinga (6), Luis Suárez (6), Klaas-Jan Huntelaar (4), Rasmus Lindgren (4), Thomas Vermaelen (4) en Urby Emanuelson (4).

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Stekelenburg; Silva, Heitinga, Vermaelen, Vertonghen; Lindgren, Perez, Davids, Emanuelson; Suárez, Huntelaar.

Afwezig: Gabri (hamstring), De Jong (lies), Van der Wiel (knie), Mitea (bovenbeen), Delorge (achilles)

Vermoedelijke opstelling Heerenveen:
Van Dijk; Zuiverloon, Breuer, Dingsdag, Svec; Bradley, Grindheim, Beerens, Pranjic; Sulejmani, Sibon.

Heerenveen mist Hanssen (knie), Bak Nielsen (enkel), Roorda (ziekte van Pfeiffer). Daarnaast is spits Gerald Sibon een twijfelgeval.

Historie Heerenveen-Ajax:
2006-2007 SC Heerenveen-Ajax 0-2 (Zie verslag)
2005-2006 SC Heerenveen-Ajax 4-2
2004-2005 SC Heerenveen-Ajax 2-1
2003-2004 SC Heerenveen-Ajax 4-1
2002-2003 SC Heerenveen-Ajax 0-3
2001-2002 SC Heerenveen-Ajax 5-1
2000-2001 SC Heerenveen-Ajax 2-2
1999-2000 SC Heerenveen-Ajax 1-1

Related posts