Ajax staakt spel niet meer bij blessure tegenstander na genaaid te zijn bij FC Twente

Ajax zal vanaf vanavond tegen Heerenveen de bal niet langer uit eigen beweging over de zijlijn spelen om een blessurebehandeling bij een tegenstander mogelijk te maken. De spelers laten de beslissing om door te spelen of te stoppen voortaan uitdrukkelijk over aan de scheidsrechter.

“Zo staat het in de spelregels en zo heb ik de spelers geïnstrueerd voor de wedstrijd tegen Heerenveen”, aldus Ajax-trainer Adrie Koster. Ajax kwam tot dit besluit naar aanleiding van het duel met FC Twente. Op verschillende momenten aarzelden spelers van Ajax wanneer een tegenstander niet verder kon.

In de slotfase van de wedstrijd in Enschede kwam een sportief gebaar van Urby Emanuelson de nummer twee van de Eredivisie duur te staan. De Oranje-international hielp de gevloerde tegenstander Romano Denneboom omhoog, waardoor Blaise N’Kufo een vrije doortocht naar het Ajax-doel kreeg. De aanval werd uiteindelijk doeltreffend afgerond door Eljero Elia: 2-1.

Related posts