Van Gaal houdt het voor gezien bij AZ?

Louis van Gaal neemt na afloop van dit seizoen afscheid van AZ. De bij Ajax ooit zo succesvolle coach heeft zijn besluit vanmiddag bekendgemaakt aan de spelersgroep, zo weet het Algemeen Dagblad tenminste te melden. Ondanks de zeer magere resultaten dit seizoen heeft het gros van de selectie van de kaaskoppen nog een groot vertrouwen in Van Gaal. De spelers hopen hun coach dan ook alsnog zover te krijgen dat hij ook volgend seizoen nog aanblijft. Van Gaal deelde zijn spelers echter mede geen basis meer te zien voor een verdere samenwerking.

Aanleiding voor het besluit van Van Gaal zou een interview zijn van Demy de Zeeuw woensdag in het AD. Daarin zei De Zeeuw ondermeer dat niet iedereen bij AZ met dezelfde gedachte werkt en niet vanuit de instelling die nodig is om een échte topspeler te zijn … ‘We hebben dit seizoen in de spelersgroep genoeg akkefietjes gehad om te weten waar het aan ontbreekt,’ aldus De Zeeuw. ‘Te laat komen bijvoorbeeld … De échte topsportmentaliteit missen we bij AZ.’ Van Gaal vond dat De Zeeuw de kritiek voor zich had moeten houden. Daarover werd vrijdag emotioneel discussie gevoerd, wat er voor zorgde dat er een explosieve situatie heerst in Alkmaar.

Van Gaal heeft nog een contract tot de zomer van 2010 bij AZ. De succescoach is bezig aan zijn derde seizoen bij de club, waarmee hij vorig seizoen op een haar na landskampioen werd. Deze jaargang gaat het met een twaalfde plaats een stuk minder.

Related posts