Huntelaar: ‘Komst Van Basten niet bepalend voor mijn besluit’

Nu bekend is geworden dat Johnny Heitinga heeft besloten om komende zomer te vetrekken bij Ajax, is alle hoop nu gericht op Klaas-Jan Huntelaar. Het bestuur wil met de spits om tafel en ook toekomstig coach Marco van Basten zal de spits proberen over te halen zijn contract in Amsterdam te verlengen.

Het bestuur zal Klaas-Jan een loyaliteitsbonus bieden.Maar dat zal een schijntje blijven in vergelijking tot de salarissen die hij elders kan verdienen. Van Basten heeft aangegeven om op Huntelaar in te praten. Daar zou de spits gevoelig voor kunnen zijn, aangezien Van Basten voor spitsen een mythische figuur blijft. Maar wanneer je naar de recente geschiedenis kijkt is er weinig reden voor loyaliteit naar de huidige bondscoach. Het was Van Basten die een in vorm zijnde Huntelaar passeerde voor het WK 2006. Dat was op dat moment een gevoelige tik voor de ambitieuze spits die later glorieerde op het jeugd EK. Ook in de afgelopen twee jaar was Van Basten weinig consistent in zijn vertrouwen jegens Huntelaar. Het is aannemelijk dat de poging van Van Basten vergeefs zal zijn en dat hij komend seizoen een volledig nieuw team kan opbouwen.

Ondanks dat de spits opnieuw topscorer is bij de Amsterdammers, is er ook veel ergenis te zien bij Huntelaar. Wanhopig wordt hij soms van de egoistische Suarez, en het gebrek aan voorzetten vanaf de zijkant.
Het is inmiddels bekend wat de ambities van de Dremptenaar zijn. Hij wil strijden om prijzen op het hoogste niveau, en het opnieuw missen van het kampioenschap dit seizoen kan wel eens de druppel zijn die hem doet besluiten om net als Heitinga, zijn heil te gaan zoeken in de Spaanse Primera Division.

Bron: Sportcafe.blogo

Related posts