Ajax contracteert A-junior Sergio Padt en B-junior René Osei Kofi

Ajax heeft opnieuw twee jeugdspelers gecontracteerd. A-junior Sergio Padt en B-junior René Osei Kofi tekenden vandaag een contract hen van 1 juli 2008 tot en met 30 juni 2011 aan Ajax verbindt. Doelverdediger Padt maakt vanaf volgend seizoen deel uit van de selectie van Jong Ajax. Kofi wordt na dit seizoen overgeheveld naar de A-junioren.

Voordat Padt bij Ajax kwam, speelde de doelman bij Hoofddorp en daarvoor bij Pancratius. Nu is hij eerste jaars A-junior. ,,Sergio is een groot talent. Zijn kracht is dat hij compleet is”, weet keeperstrainer Jan Splinter. ,,Hij heeft de lengte mee, kan goed meevoetballen, is sterk in één-tegen-één situaties en is alles wat ik van een Ajax-keeper verwacht.”

Twee uur later was het de beurt aan René Osei Kofi. De B-junior is bezig aan zijn eerste seizoen bij Ajax en tekende een driejarig contract. Komend seizoen maakt hij de overstap naar de A-jeugd. ,,Ik had nooit verwacht dat ik al zo snel een contract zou kunnen tekenen”, aldus de rechtsback op Ajax.nl. ,,Dit is pas mijn eerste seizoen bij Ajax. Vorig jaar speelde ik nog bij Zeeburgia. Volgens mij heeft Ajax vertrouwen in me.” Osei Kofi hoopt dat dit eerste contract het échte begin is van een mooie carrière. ,,Eerst wil ik me bewijzen bij de A1 en dan hoop ik via Jong Ajax in het eerste te komen. En de Champions League-finale lijkt me natuurlijk ook mooi.”

Bron: Ajax.nl

Related posts