Van Geel: ‘Ajax werkt vanaf de voorbereiding niet meer mee aan transfers’

Ajax wil voorafgaand aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen duidelijkheid van alle kernspelers. Ajax wenst daarna niet meer mee te werken aan transfers. Dit heeft technisch directeur Martin van Geel laten weten aan Voetbal International. Afgelopen zomer vertrok Wesley Sneijder bijvoorbeeld vlak voor de start van de Eredivisie naar Real Madrid. Van Geel wil dit soort taferelen in de toekomst voorkomen. “We hebben intern de afspraak gemaakt dat we ons niet meer laten verrassen”, aldus de technisch directeur in VI. “Vanaf de eerste dag van de voorbereiding op het nieuwe seizoen willen we absoluut geen kernspelers meer laten vertrekken.”

Het raakte na dit seizoen ten minste één schakelspeler kwijt. John Heitinga verkast in de zomer naar Atlético Madrid. De Spanjaarden nemen de Oranje-international voor tien miljoen euro over van Ajax. Heitinga moet er zelf nog uit komen met Atlético, maar de verdediger verwacht niet dat dit een obstakel zal vormen. De club gaat binnenkort met Klaas Jan Huntelaar om tafel om ook zijn positie helder te krijgen.

Related posts