Huntelaar blijft derde, in strijd om gouden schoen

Klaas-Jan Huntelaar heeft afgelopen weekeinde geen punten weten te scoren, in de strijd om de Gouden Schoen, de prijs voor de topscorer van Europa. Koploper Cristiano Ronaldo scoorde dit weekeinde wel voor zijn club, Manchester United, en staat op de eerste plaats met 50 punten. Sevilla’s Fabiano staat tweede met 44 punten. Klaas-Jan Huntelaar die afgelopen weekeinde tegen FC Twente niet tot scoren kwam staat derde met 40,5 punten. Door de subtoppositie van Nederland in de UEFA-coëfficiëntenlijst mag Huntelaar slechts anderhalf punt bijschrijven voor elk gescoord doelpunt.

Stand Gouden Schoen:

1. Cristiano Ronaldo (Manchester United) – 25 goals, 50 punten
2. Fabiano (Sevilla) – 22 goals, 44 punten
3. Klaas-Jan Huntelaar (Ajax) – 27 goals, 40,5 punten
4. Fernando Torres (Liverpool) – 20 goals, 40 punten
5. Emmanuel Adebayor (Arsenal) – 19 goals, 38 punten

Related posts