Cruijff blijft wel adviseur bij het Nederlands Elftal

Marco van Basten beschouwt Johan Cruijff nog steeds als adviseur van het Nederlands Elftal. De bondscoach verklaarde dat vrijdagmiddag nadat hij zijn selectie voor de oefeninterland van woensdag tegen Oostenrijk bekend had gemaakt. “Johan en ik hadden een verschil van inzicht over de jeugdopleiding van Ajax”, zei de toekomstig hoofdtrainer van de Amsterdamse club.

“Het was voor mij niet makkelijk, maar ik heb in het belang van Ajax een beslissing genomen. Dat heeft echter niets met het Nederlands Elftal te maken.” Cruijff fungeerde de afgelopen jaren als klankbord voor de technische staf van Nederland. “En ik ga ervan uit dat dit zo blijft”, aldus Van Basten. “Oranje en de jeugdopleiding hebben namelijk niets met elkaar te maken. Bovendien heb ik helemaal geen problemen met Johan. Wat dat betreft is er niets tussen ons veranderd.”

Related posts