PSV overweegt Ajax-fans voorlopig te weren na ongeregeldheden (INCL. VIDEO)

Supporters van Ajax worden mogelijk enige tijd geweerd uit het Philips Stadion van PSV. Dat kan volgens de Eindhovense club de conclusie zijn van een onderzoek dat momenteel wordt gedaan naar de vernielingen die Ajax-fans woensdagavond bij de topper in Eindhoven hebben aangericht. De directie van Ajax is van het onderzoek op de hoogte gesteld.

Een aantal Ajax-fans wist woensdag zo’n tien minuten voor tijd toegang te krijgen tot een vluchtdeur, waarna ze de uitdagende PSV-supporters in het naastgelegen vak uitnodigden voor een nadere kennismaking. Enkele stewards moesten het daarbij ontgelden. Er vielen enkele gewonden omdat o.a. een glasplaat naar beneden lazerde. De Eindhovense club heeft aangifte gedaan bij de politie en hoopt dat door getuigenverklaringen en de beelden van het camerasysteem de schuldigen te identificeren.

Op basis van de rapportages die de KNVB donderdag en vrijdag heeft ontvangen, start de aanklager betaald voetbal een onderzoek. Beide clubs zal gevraagd worden hun bevindingen van de incidenten rondom de wedstrijd op papier te zetten.

Onderstaande video van het incident vanuit het PSV-vak gefilmd verscheen op You Tube:Onderstaand een gedeelte uit het filmpje van Ajaxpride.nl vanaf het Ajaxvak:

Related posts