Urzaiz na dit seizoen weg bij Ajax

Ajax neemt na dit seizoen, zoals verwacht, afscheid van Ismael Urzaiz, zo maakt de club bekend. De 36-jarige Spanjaard, die vorige zomer werd binnengehaald als breekijzer en over een aflopend contract beschikt, krijgt geen nieuwe contract aangeboden. Het is natuurlijk geen verrassing dat de samenwerking tussen Ajax en de 36-jarige Spanjaard een vroegtijdig einde kent. Urzaiz kwam in totaal slechts zes keer als invaller in het veld voor Ajax en wist daarin niet tot scoren te komen.

Eerder dit seizoen liet Urzaiz al weten, dat hij er niet op rekende dat zijn contract zou worden verlengd. ‘Ajax is een prachtige club, en ik ben best trots dat ik hier heb mogen zijn. Het was een mooi jaar, maar ik had er zeker meer van verwacht’ aldus de Spanjaard.

” Het is een schril contrast met vorig seizoen, toen hij nog 30 wedstrijden in de Primera Division speelde en negen keer scoorde. Hier is het helaas niet geworden wat beide partijen ervan verwacht hadden”, aldus technisch directeur Martin van Geel.

Vlak na zijn komst schreven wij onder de titel ‘de laatste stuiptrekkingen van een kreupel paard‘ al een ‘ode’ aan de bejaarde Spanjaard.

Related posts