Van Basten spreekt vertrouwen uit: Martina tekent binnenkort nieuw contract

De kogel is door de kerk: Javier Martina blijft bij Ajax. De talentvolle rechtsbuiten, die bij Jong Ajax al wekenlang tot de meest constante spelers behoort, tekent in april een contract dat hem aan het eerste elftal van Ajax zal verbinden. De doorbraak kwam door het vertrouwen van Marco van Basten in de jonge Antilliaan. “Hij kwam naar me toe en vertelde dat hij Javier bij het eerste wilde hebben”, vertelt een trotse vader Eugène Martina tegenover Highlow.nl.

In februari kreeg Javier Martina (21) voor het eerst te horen, dat de leiding van Ajax vertrouwen in hem had. In een exclusieve reactie op highlow.nl vertelde technisch directeur Martin van Geel dat “Javier steeds beter wordt. Erg leuk om te zien.” Hij kon een nieuw contract krijgen, maar zijn zaakwaarnemer vond de toezegging alleen niet voldoende. “We willen zijn contract lichten”, aldus Martin van Geel. “Daarna verhuren we hem waarschijnlijk aan een eredivisieclub om ervaring op te doen.” De ambitieuze rechtsbuiten wil pas tekenen als hij eerst een kans krijgt in het eerste. “Ik vind persoonlijk wel dat ik misschien een kans moet krijgen om me te laten zien. Het is jammer als ik die kans niet krijg.” Die kans is er nog steeds niet geweest, maar hij traint inmiddels wel mee met het eerste. Adrie Koster gaf maandagavond ontwijkend antwoord op de vraag wanneer Martina eindelijk de kans krijgt zich in het eerste te bewijzen. Pas na lang aarzelen klonk het vragend, “…en waar moet ik dan met Suárez heen?” Javier en Luis kunnen zowel op rechts als op links uit de voeten.

Volgens de zaakwaarnemer en de familie van de jonge vleugelspits wil Ajax komende zomer proberen een paar flankspelers te slijten aan andere clubs. “Ze hopen er twee te kunnen verkopen.” Zondagmiddag zaten dure aankopen Albert Luque en Kennedy Bakirçioglü op de tribune en kwam Leonardo niet verder dan warmlopen langs de lijn. Dennis Rommedahl kwam wel in het veld, maar kon weinig potten breken. Doorbraak in de beslissing van Javier Martina om bij Ajax een nieuw contract te tekenen, was het vertrouwen dat Marco van Basten uitte in de talentvolle vleugelspits. “Hij komt zeker in het eerste, vertelde hij. Van Basten gelooft in Javier.” En de speler zelf, die zit stilletjes naast zijn vriendinnetje voor zich uit te stralen. Zij is trots op haar vriend, hij is er trots op dat hij Ajacied zal blijven en vanaf de zomer volwaardig eerste elftalspeler zal zijn.

Bron: Highlow.nl

Related posts