Ook De Jong mist PSV; Gabri enkele weken uit de running

Naast Gabri zal toch ook Siem de Jong morgenavond niet beschikbaar zijn voor het duel tegen PSV, zo meldt Adri Koster bij het persmoment voor de topper van morgen. Het tweetal raakte in de thuiswedstrijd tegen Willem II geblesseerd. Gabri heeft een scheurtje in z’n hamstring en zal de komende weken niet meespelen. Gedurende de training van vandaag bleek dat De Jong toch niet speelt tegen PSV. Wellicht is hij zondag wel weer van de partij. De opengevallen plekken worden ingenomen door Kennedy en Sarpong nemen de selectieplekken over.

“We hebben Siem vandaag nog getest”, sprak Adrie Koster. “Maar de wedstrijd tegen PSV komt te vroeg. Gabri is waarschijnlijk een aantal weken uit de roulatie.” Naast de twee middenvelders, die tegen Willem II een basisplaats hadden, zijn nog vier Ajacieden woensdag niet inzetbaar. Ismael Urzaiz is ziek, Erik Heijblok heeft last van zijn schouder, Gregory van der Wiel herstelt van een knieblessure en Laurent Delorge is nog niet fit genoeg om met Ajax 1 mee te doen.

Koster wilde niet zeggen hoe hij het gemis van De Jong en Gabri gaat opvangen. “Ik kan niet prijsgeven hoe we gaan spelen. Daar is deze wedstrijd te belangrijk voor.” Toch liet de hoofdtrainer wel iets doorschemeren over de opstelling. Zo vertelde hij dat Rasmus Lindgren waarschijnlijk gaat spelen en dat Luis Suarez dankzij zijn drie treffers ook op een plek in de basiself kan rekenen.

Related posts