Huntelaar: ‘Ik wil eerste spits bij een topteam worden’

Klaas Jan Huntelaar praat deze week in Sportweek openhartig met verslaggevers Bart Vlietstra en Edwin Struis over Ajax, Oranje, Van Basten, Cruijff, het rapport-Coronel, het overlijden van zijn oom en zijn ambitie. “Je wilt toch geen grijze muis zijn,” vraagt hij zich halverwege het interview af. Nee, dat is Huntelaar zeker niet. Huntelaar vind het grappig dat Van Basten hem bij Ajax wil houden: “Ha, dat is best grappig. Als Oranjecoach zei hij laatst dat het voor mijn ontwikkeling het beste zou zijn als ik de stap naar een buitenlandse topclub zou maken, onlangs heb ik hem gesproken als toekomstig Ajax-coach en hij kijkt er nu heel anders tegenaan. Hij wil graag dat ik blijf.”

Over zijn toekomst blijft Huntelaar vaag: “M’n contract loopt nog tot 2010, er staan geen clausules in, de echte noodzaak om te verkopen is er nog niet. Verschillende factoren spelen een rol. Wat wil Ajax, welke club meldt zich voor mij en wanneer? Wat wil ik zelf? … Maar Ajax mag wat aan mij verdienen, dat gun ik de club wel. Ze hebben me de kans gegeven, me gemaakt tot wat ik ben.”

Toch steekt ‘The Hunter’ zijn ambities niet onder stoelen of banken: “Je moet bij een club komen die je sterke punten ten volle benut. Dus in een aanvallend team, waarbij je veel in het zestienmetergebied van de tegenstander opereert. Ik wil eerste spits worden bij een topteam. Voor minder laat ik Ajax niet in de steek.”

Bron: Sportweek

Related posts