‘Adriaanse wil Davids meenemen naar Red Bull Salzburg’

De kans is aanwezig dat Edgar Davids zijn schoenen toch nog niet aan de wilgen hangt aan het einde van dit seizoen. Het AD meldt dat Co Adriaanse de huidige aanvoerder van Ajax graag zou willen overhalen voor een avontuur bij zijn nieuwe club Red Bull Salzburg. De kans dat het tot zo’n overgang komt, is aanwezig. Davids speelde in de jeugd al onder Adriaanse en gaf enkele weken geleden aan dat hij ‘hoogstwaarschijnlijk’ aan het einde van dit seizoen vertrekt bij Ajax.

Een mogelijke reden voor deze beslissing zou de aanstelling van Marco van Basten als nieuwe trainer van Ajax kunnen zijn. Het is een publiek geheim dat het niet botert tussen beiden. De huidige bondscoach van Oranje liet zich anderhalf jaar geleden kritisch uit over de Pitbull en antwoordde op de vraag of Davids een serieuze optie is voor het WK dat hij ook “Jan Wouters niet geselecteerd heeft”. De Pitbull meent op zijn beurt dat hij nooit een eerlijke kans heeft gekregen onder Van Basten.

Transfervrij
Aankomend seizoen loopt het contract van de oud-speler van onder andere Juventus en FC Barcelona af waardoor hij transfervrij zou kunnen vertrekken naar Oostenrijk. Eerder gaf Ajax al aan nog een jaar verder te willen met de middenvelder. Ook een vertrek naar Amerika behoort tot de mogelijkheden.

Het dagblad meldt verder dat het kapitaalkrachtige Salzburg flink wil betalen voor de linkermiddenvelder. Red Bull Salzburg wil binnen enkele seizoenen een gooi doen naar de Europese top en trok eerder Alexander Zickler, Niko Kovac, oud-PSV’er Johan Vonlanthen en de Japanse international Tsuneyashu Miyamoto naar het Wals-Siezenheimstadion.

Related posts