Gouden Schoen: Huntelaar verliest terrein

Ondanks zijn doelpunt tegen Willem II zag Klaas-Jan Huntelaar afgelopen weekeinde zijn kansen op het winnen van de Gouden Schoen voor Europees topscorer slinken. Huntelaar staatt op de derde positie met 40,5 punten. Sevilla’s Luis Fabiano voegt zich naast Cristiano Ronaldo van Manchester United aan kop door zijn twee treffers tegen Valencia. Door de subtoppositie van Nederland in de UEFA-coëfficiëntenlijst mag Huntelaar slechts anderhalf punt bijschrijven voor elk gescoord doelpunt.

Stand Gouden Schoen:
1. Cristiano Ronaldo (Manchester United) – 22 goals, 44 punten
Fabiano (Sevilla) – 22 goals, 44 punten
3. Klaas-Jan Huntelaar (Ajax) – 27 goals, 40,5 punten
4. Fernando Torres (Liverpool) – 20 goals, 40 punten
5. Emmanuel Adebayor (Arsenal) – 19 goals, 38 punten

Related posts