Vertonghen: ‘ Koster is goed voor mijn ontwikkeling’

Jan Vertonghen voelt zich op zijn plek bij Ajax. De Rode Duivel krijgt dit seizoen de kans om zich te bewijzen op de linksbackpositie. Een kans die hij van voormalig coach Henk ten Cate nooit kreeg.

Ik vond Ten Cate echt een hele goede trainer, dat meen ik. Maar onder Adrie Koster ontwikkel ik me veel beter. Ten Cate deed altijd alles op een hele drukke manier. ‘Het is een man met een enorme passie voor het voetbal en dat merkte je elke dag’. Hij was tactisch echt een hele goede trainer. Volgens Vertonghen is er sinds de komst van Koster, veel meer rust in de ploeg.

Adrie is een man die rust uitstraalt. Hij overlegt altijd in alle rust over hoe het beter kan. Op de vraag of Vertonghen ook een vaste waarde zou zijn , als Ten Cate nu nog trainer zou zijn zegt hij, ‘ Dat weet je nooit hoe het dan gelopen was. Van Adrie Koster krijg ik alle vertrouwen, en die kreeg ik van Ten Cate niet. Dus wat dat betreft ben ik nu een gelukkig mens.

Ondanks dat hij nu een basisplaats heeft, kijkt hij wel uit naar de komst van de nieuwe trainer, Marco van Basten. Als je beelden ziet van hem als voetballer, dan schijnt het wel een hele goede te zijn geweest, ‘knipoogt Vertonghen’. Ik verheug me erop om met hem samen te werken, en te bewijzen dat ik op de positie hoor waar ik nu speel.

Of Vertonghen de voorbereiding op het nieuwe seizoen vanaf het begin meemaakt is nog maar de vraag. Vertonghen is namelijk geselecteerd voor het Olympisch elftal van Belgie, wat meedoet aan de Olympische spelen in Peking.. Voor het elftal van Belgie hangt het overigens nog wel van een paar factoren af, of het wel afreist naar Peking.

Vanwege de vele luchtvervuiling in de Chinese hoofdstad moesten de spelers van België een klimaattest ondergaan. Voor de verdediger van Ajax is deze niet goed verlopen. “We moesten warmtetests doen en mijn hartslag sloeg een beetje op hol”, “Toen ik het masker op kreeg, was het afgelopen. Ik kreeg geen lucht meer en mijn hartslag ging omhoog. Ik moest stoppen. Het zou heel leuk zijn om mee te maken, maar als ik niet mee mag, kan ik me bij Ajax bewijzen voor de nieuwe trainer.”

Related posts