Maduro: ‘Ajax verwachtte te veel van mij’

Hedwiges Maduro had amper een handvol duels in de hoofdmacht van Ajax gespeeld, toen hij al werd opgeroepen voor het Nederlands elftal. In Amsterdam zag men in de middenvelder een nieuwe Frank Rijkaard, terwijl Ruud van Nistelrooy de jonge international zelfs vergeleek met de Braziliaanse legende Socrates.

Natuurlijk zijn er slechtere manieren om je carrière te beginnen, maar bij Maduro zorgde deze stormachtige start direct voor enorme verwachtingen. Iedereen bij Ajax verwachtte veel van hem. Te veel, zegt Maduro nu in het AD. “Men verwachtte veel van mij en dat was niet altijd eerlijk. Ik hoorde in mijn eerste seizoen al bij de spelers die het team moesten dragen, vergeten werd dat ik onervaren was.”

Hard
Na verloop van tijd volgde dan ook een onvermijdelijke terugval. “Ik raakte vermoeid, had nooit zomervakantie, omdat ik dan toernooien speelde. Ik ben niet de enige die is weggezakt na zijn doorbraak. Kijk naar Johnny Heitinga, Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder – zij hebben allemaal een mindere periode bij Ajax gekend en laten nu weer zien wat ze kunnen. Het is toch logisch dat het niet voortdurend super gaat wanneer je jong bent? Het ene moment ben je geweldig en word je op een voetstuk geplaatst. En opeens kun je er helemaal niets meer van. De voetbalwereld kan hard zijn.”

Compliment Cruijff
In Valencia is Maduro weer helemaal opgeleefd, vertelt hij. “Zo goed als ik nu ben, ben ik nooit geweest. Ik kan onbevangen spelen, voel me weer vrij. Koeman stelt me niet voor niets vaak op als centrale middenvelder en na de bekerwedstrijd tegen Barcelona kreeg ik zelfs een compliment van Johan Cruijff. Valencia legde afgelopen winter drie miljoen euro voor mij neer. Terwijl mijn contract afliep. Dat geeft aan dat de club vertrouwen in mij heeft. Voorlopig ga ik hier nog niet weg.”

Bron: AD / FCUdpate.nl

Related posts