Ajaxfan Robert Richardson komt vrij in Doebai

Ajaxfan Robert Richardson uit Almere, die in januari in Doebai werd opgepakt met een paar gram hasj in zijn broekzak (zie eerdere bericht), komt vrij, zo meldt Het Parool vandaag. De 38-jarige supporter wordt binnen enkele weken op het vliegtuig naar Nederland gezet, bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken. In Doebai staan jaren gevangenisstraf op bezit van hasj, ook als het kleine hoeveelheden betreft. Maar een onlangs aangenomen wet schrijft voor dat toeristen die met een geringe hoeveelheid hasj zijn gepakt, het land moeten worden uitgezet.

Richardson is op 5 januari op het vliegveld opgepakt met het beetje hasj in zijn broekzak. Hij was met een vriend onderweg naar een toernooi waar Ajax tegen VfB Stuttgart zou spelen. Richardson zegt dat hij niet wist dat het brokje hasj nog in zijn zak zat. Het zou zelfs al een paar keer zijn meegewassen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken vroeg de autoriteiten in Doebai clementie voor de Richardson, die een ongeneeslijk zieke dochter heeft. Maar de Ajaxfan belandde toch in de cel nadat hij, onder druk van de agenten die hem verhoorden, een in het Arabisch gestelde bekentenis had ondertekend.

Related posts