Zestal Ajacieden helpt Oranje onder 15 aan zege

Volgens Johan Cruijff moet de jeugdopleiding van Ajax op de schop maar wie inhoudelijk de resultaten bekijkt moet concluderen dat het zo slecht nog niet gesteld is met de jeugd. OK; het vlaggeschip; de A1, ging afgelopen zaterdag flink onderuit tegen Sparta (0-6) maar staat toch in de top 5 van de ranglijst. De E1 heeft zaterdag in Milaan, vanwege het 100-jarige bestaan van de club uit Milaan, de leeftijdsgenoten van Internazionale met 3 – 1 verslagen. Het Nederlands elftal voor spelers tot 15 jaar heeft gisteren in Terneuzen een oefeninterland tegen België met 4-2 gewonnen. In dat Oranje-team kwamen maar liefst zes Ajacieden in actie.

Ouasim Bouy en Jip Bartels (2x) waren verantwoordelijk voor drie van de vier Oranjetreffers. Bouy en Bartels begonnen net als hun Ajax-ploeggenoten Fabian Sporkslede en Lesley de Sa in de basis. In de tweede helft kwamen nog twee Ajacieden in actie: Maurits Schmitz en Stefano Denswil.

Related posts