Ron Jans: ’We zouden Suarez goed kunnen gebruiken’

FC Groningentrainer Ron Jans vindt het zonde om Luis Suarez op de bank te zien zitten bij Ajax. De spits zou momenteel goed van pas komen bij zijn oude club. ,,Ik heb een enorm zwak voor hem, maar het is een goede manier om hem te prikkelen. Luis moet accepteren dat anderen een kans krijgen.”

,,Over het hele seizoen gekeken heeft hij wel vaak in de basis gestaan, daar is hij ook goed genoeg voor. Luis is een verrijking voor Ajax. Hij moet alleen proberen langer op zijn benen te blijven staan en niet zoveel kaarten te pakken.”

Jans heeft nog vaak contact met zijn oud-spelers Suarez, Erik Nevland en Rasmus Lindgren. Ook met Bruno Silva. De verdediger ging deze winter in staking bij FC Groningen om zo een transfer naar Ajax af te dwingen. ,,Alleen de laatste twee weken dat hij nog bij ons onder contract stond was het contact er niet.”

De spelers vragen nog wel eens om het advies van hun oude trainer. ,,Ik heb bijvoorbeeld met Luis gepraat over de vele kritieken die hij kreeg naar aanleiding van zijn schwalbes. Maar ik doe het rustig aan, je moet dingen ook aan hun eigen trainers overlaten.”

Jans geniet van het vele contact. ,,Het is echt leuk. Volgens mij onderhouden spelers dat niet zo snel. Ze geven mij ook wel eens tips. Welke? Nou, dat ik op deze manier moet doorgaan.”

Bron: Spits

Related posts