Beslissing over play-offs laat nog op zich wachten

Een beslissing over het al dan niet afschaffen van de play-offs in de eredivisie is voorlopig nog uitgesteld. Tijdens een lange vergadering dinsdagavond, kwamen de clubs nog niet tot een besluit.

Volgens Alex Tielbeke, directeur van de belangenvereniging ECV, zijn de meningen verdeeld. De ECV heeft besloten dat er over twee weken weer een vergadering wordt belegd, en dat er dan een definitief besluit valt.

Hoe dat besluit zal uitvallen is tot nu toe nog onbekend. De topclubs en coaches betaald voetbal, voelen weinig voor een voortzetting van de play-offs. De ‘kleinere’ clubs zijn echter wel voorstander van de play-offs in de huidige vorm. Er zijn drie opties over de opzet van de play-offs: Doorgaan in de huidige vorm, doorgaan in een andere opzet, of de hele play-offs afschaffen. Mocht er over twee weken een besluit vallen, dan zal dat direct van kracht zijn in het nieuwe seizoen 2008-2009.

Related posts