Van der Vaart: ‘In de toekomst terug naar Nederland maar alleen naar Ajax’

Rafael van der Vaart laat in een interview met voetbalvandaag.nl weten ooit terug te willen keren naar Ajax: “Ajax verlaten deed me pijn. Ajax blijft mijn club en ik zou er ooit weer willen spelen. Nu nog niet, maar als ze me over een aantal jaren willen hebben sta ik daar open voor. Mocht ik terugkeren naar Nederland dan zal dat alleen voor Ajax zijn, voor geen enkele andere club. Ook voor PSV maak ik geen uitzondering als Stevens daar dan nog trainer is.” De liefdevolle manier waarop hij over Ajax spreekt valt op. “Ik heb alles aan Ajax te danken”, aldus de 25-jarige Van der Vaart.

Van der Vaart heeft de recente ontwikkelingen omtrent zijn oud-werkgever, zij het van een afstand, dan ook gevolgd. “Het doet me pijn om te zien hoe het daar gaat. Een club als Ajax moet ieder seizoen meedoen om de titel. Vorig jaar waren ze er weliswaar dichtbij, maar dat kwam omdat PSV veel punten morste. Meer geluk dan wijsheid dus. Overigens was dat wel erg spannend, dat maak je nooit meer mee! Ik heb het in mijn appartement gevolgd. Toen duidelijk werd dat AZ het niet meer kon worden, stond ik al te juichen met mijn Ajax-shawltje. Toen werd het alsnog PSV, dat was een ongelooflijke ontknoping.”

De Nederlander denkt ook te weten wat het probleem is in Amsterdam: “Ze hebben nu niet genoeg topspelers. Huntelaar en Heitinga doen het goed, maar dat is te weinig. Bovendien breekt er niet zoveel jeugd meer door. Maar een club als Ajax komt er altijd weer bovenop.”

Met Marco van Basten als nieuwe oefenmeester zal het herstelproces versneld worden, meent Van der Vaart. “Het doet me goed dat hij trainer wordt. Hij heeft ervaring opgedaan met het bondscoachschap en heeft veel meegemaakt in het voetbal. Door de naam Van Basten zullen spelers eerder geneigd zijn te kiezen voor Ajax.”

Related posts